6 de maig 2011

LES CREENCES INFLUEIXEN EN EL COMPORTAMENT


Des de que naixem, les persones generem mecanismes de protecció i supervivència que ens permeten interaccionar positivament amb entorns emocionals i socials en els que ens desenvolupem.
L’aprenentatge que realitzem és a través d’un modelatge per adaptar-nos a les diferents situacions o bé a través del mètode d’assaig-error.
Aquests comportaments s’acaben fixant en nosaltres convertint-se en creences, accions sobre les que fem i/o projectem fer fruit de les experiències viscudes, juntament amb la nostra herència biològica en part de la nostra personalitat.
L’estudi i l’aplicació de la Programació Neurolingüística (PNL) ens permet conèixer com percebem a través dels nostres sentits (vista, oïda, olfacte, gust i tacte) la informació que ens envolta i com revisem i filtrem, aquesta informació exterior mitjançant els nostres sentits i després la nostra representació del món la transmetem a través del llenguatge. És per tant una aplicació pràctica que ens permet, mitjançant tècniques i eines precises, reconèixer i desenvolupar habilitats per al creixement personal i la millora de les relacions interpersonals. Però sobre tot, ens permet conèixer de manera objectiva la percepció del altres i la nostra mateixa. Ens ajuda també a reflexionar sobre les nostres creences i com ens relacionem amb els altres.
La PNL, no pretén ser un manual a seguir sinó un conjunt de procediments i de tècniques per ajudar-nos a créixer i millorar personalment i professionalment.
És una eina molt útil per utilitzar am els alumnes perquè davant unes creences negatives, fomenten una actitud també negativa.
“si no serveixo per estudiar, no cal que estudií perquè de totes maneres no aprovaré ”
Al creure que no serveixo per a estudiar, he començat a generar una energia negativa i congruent davant del meu pensament: